Het Sherpa Invest Team

Olivier Belenger David van Tieghem Frédéric Lévy-Morelle Eric Vandoorne Philippe Lambilliotte

Olivier Belenger

Olivier Belenger,licencaat in de rechten, begon zijn carrière als aankoopdirecteur in de ULB alvorens in 1993 Bruxelles Campus over te nemen, dat hij in 1997opnieuw verkocht. Vanaf 1997 was hij verantwoordelijk voor de cel spin-offs van de ULB tot hij in 1999 CEO van de incubator EEBIC werd. Vanaf 2003 resp. 2006 werd hij eveneens CEO van de spin-off fondsen van de ULB, Theodorus 1 en 2. In 2006 tenslotte was hij mede-oprichter van Sherpa Invest. Doorheen zijn carrière heeft hij een aanzienlijke ervaring opgebouwd in het opstarten en ontwikkelen van KMOs.

David Van Tieghem

David Van Tieghem, handelsingenieur, startte zijn carrière in 1994 als investment manager voor een holding. Hij richtte in 1998 Opendeal op, dat later door eBay overgenomen werd. Vervolgens werd hij financieel adviseur voor Be Angels en Eebic, met wie hij mee investeerde in Sherpa 1 & 2. Hij was en is nog steeds sterk betrokken bij de ontwikkeling van verschillende bedrijven in de portefeuille van Sherpa, en is ook actief in Alterjob en Freedelity.

Frédéric Lévy-Morelle

Frédéric Lévy-Morelle, handelsingenieur en Master in de fiscale wetenschappen, heeft een korte tijd in een fiscaal adviesbureau gewerkt alvorens het Sherpa team te vervoegen in januari 2010.

Eric Vandoorne

Eric heeft zijn eerste bedrijf opgericht vlak na zijn studies als handelsingenieur aan de ULB. Sindsdien heeft hij een zestal bedrijven opgericht, actief in verschillende sectoren. Een van deze bedrijven heeft hij gefusioneerd met een grote, internationale groep waar hij op europees niveau nog altijd bestuurder is. In 2001 heeft hij parallel activiteiten opgestart als coach voor ondernemers en consultant in de publieke en de private sector.

Philippe Lambilliotte

Philippe Lambilliotte, een advocaat van opleiding, begon zijn carrière in 90 in het advocatenkantoor Slaughter and May, voordat medeoprichter in 1998 van de telecom operator Winstar Europa. In 2001, Philippe aangesteld als General Counsel Toyota Motor Europe en Toyota Formula One in 2006. Philip is een partner in Sherpa Invest en is lid van de raad van bestuur van diverse bedrijven.

Onze contactgegevens

Allée de la Recherche, 12
1070 Bruxelles

02 / 529 58 50
02 / 529 59 22
dvt@sherpainvest.be


Waar kunt U ons vinden?